Mihin kaikkeen partaöljyä voi käyttää?

Partaöljylle on monta muutakin mahdollista käyttökohdetta kuin pelkkä parta. Riippuen valitusta partaöljystä se voi sopia erinomaisesti myös hiuksiin ja kaikkialle iholle. Ja kuten muutkin öljyt, se käy myös lukuisiin muihin käyttötarkoituksiin (harvoin kuitenkaan syötäväksi huolimatta usein herkullisesta tuoksustaan).

Useimmat partaöljyt koostuvat lähinnä luonnollisista öljyistä ja E-vitamiinista, joka estää öljyjen pilaantumista. Varsinaisia säilöntäaineita öljyt eivät tarvitse, mikä tekee partaöljyistä todella monelle ja moniin tarkoituksiin sopivia.

Lue partaöljyn parhaat käyttötavat alta. Sopii erityisesti minimalistille, joka haluaa vähentää kylppärin purkkien määrää!


Partaöljyn käyttö partaan – hyödyt ja käyttö

Partaöljy kosteuttaa ja pehmentää partaa sekä hoitaa samalla parran alla olevaa ihoa. Vaikka partaöljy ei olekaan muotoilutuote, niin parta muuttuu partaöljyn avulla helpommin käsiteltäväksi ja asettuu paremmin siistiksi. Sano siis lopullisesti ei turaparralle ja käytä partaöljyä parranhoitoon päivittäin! Eikä parran tarvitse olla pitkä, jotta se hyötyy partaöljystä, myös sänkeä on hyvä hoitaa.

Huomio! Levitä partaöljy aina ensin kädelle hieroen sitten kämmeniä yhteen. Instagram-tyyli, jossa öljy tiputetaan suoraan pipetistä parralle tai iholle ei ole järkevää, koska öljy ei levity tasaisesti ja sotkee helposti myös vaatteet.

Älä tiputa partaöljyä pipetistä suoraan iholle, vaan aina käsien kautta!

Partaöljy sopii parranalusihon lisäksi myös muille ihoalueille – kahta poikkeusta lukuun ottamatta!

Joskus kasvava parranalusiho voi olla kutiseva ja hilseilevä, jolloin partaöljy toimii apuna hoitamaan ongelmia – ja tietysti ennaltaehkäisemään uusien syntymistä. Levitä partaöljyä siis aina parran lisäksi myös iholle parran alle. Partaöljyä voi ohuelti sivellä myös muualle kasvoille, mutta vältä silmänympäryksiä, koska partaöljyä ei yleensä ole testattu sopivaksi silmien lähellä käytettäväksi. Öljy voi lisäksi aiheuttaa piilolinsseille sameutta, koska öljyä helposti siirtyy silmiin ihon ja silmien liikkeiden mukana.

Eikä partaöljy sovi vain kasvoille, vaan sitä voi käyttää kaikkialle vartalon iholle paitsi limakalvoille. Sipaise vähintään parranhoidosta käsiin jääneet öljynjämät käsillesi tai kyynärpäillesi. Jaloille partaöljy sopii myös, kun muistaa levittämisen jälkeen laittaa sukat jalkaan, jotta öljy ei leviä jalkojen mukana lattioille.

Jos iho on kuiva, niin suosittelemme levittämään partaöljyn aina kostealle iholle ja parralle. Öljy ei tuo ihoon lisää vesikosteutta, vaan estää vain normaalia veden haihtumista iholta. Sama suositus koskee kaikkia ihotyyppejä, jos haluaa maksimoida partaöljyn kosteuttavan vaikutuksen. Parhaan tehon saat levittämällä partaöljyn aina heti suihkun jälkeen, kun iho on mahdollisimman kyllästetty vedellä.

Voiko partaöljyä käyttää hiuksille?

Partaöljyn käyttö hiuksille on jopa suositeltavaa, jos hiuksissasi on enemmän pituutta. Partaöljy on erittäin hyvä hiusten latvojen hoitaja ja kiillon lisääjä, kun vain muistaa käyttää öljyä kohtuudella. Yleensä pari tippaa on hyvä määrä.

Jos hiukset tuntuvat jäävän liian öljyisen näköisiksi, niin öljyn voi laittaa ennen hiusten shampoopesua suojaamaan latvoja. Tämä sopii hyvin myös lyhyemmille hiuksille ja hiuspohjalle, kun niille tarvitaan lisähoitoa. Levitä öljy reilusti ennen pesua äläkä hankaa pestessä liian innokkaasti kaikkea öljyä pois. Lopputuloksena on yleensä juuri sopivasti lisää hoitotehoa.

Vaikka partaöljy on hyvä hiusten hoitaja, älä silti jätä väliin hoitoainetta, koska se sulkee hiuksen pinnan pesutapahtuman lopuksi, joka tekee hiuksesta kiiltävän ja hyväkuntoisen näköisen sekä helpottaa hiusten käsittelyä.

Mihin kaikkeen muuhun partaöljy sopii?

Mitä jos kokeilisit poistaa partaöljyn avulla sen ärsyttävän tarranjämän purkin kyljestä tai tiukkaan jääneen sormuksen sormesta? Tai testaat partaöljyä hierontaan? Öljyt ovat yleensä hyviä liuottimia ja lisäävät mukavasti liukkautta. Erityisesti hajusteettomien partaöljyjen käyttötapoja voi laajentaa komeudenhoidon ulkopuolelle. Keksitkö jonkun muun näiden lisäksi?

Ole cool, mutta älä skippaa parranhoitoa. Hyvännäköinen parta viimeistelee tyylin.

Älä unohda pestä partaa!

Tuhdimmat partaöljyt voivat joskus lisätä ihon tukkiutumista, joten parta on hyvä pestä vähintään silloin tällöin parranpesuaineella. Öljyt myös härskiintyvät ajan kanssa, joten partaan kerrostettu hyvänkään tuoksuinen partaöljy ei välttämättä ajan kanssa tuoksu yhtä mahtavalta, jos vanhoja öljyjä ei välillä pese pois.

Nyt parta, hiukset ja iho pehmeäksi partaöljyllä tarjoushintaan! Katso edut kuvan alta.

Tällä partaöljyllä saatat aiheuttaa kanssaeläjille ylimääräisiä sydämensykähdyksiä – miten kellään voi olla noin komea parta?

Nyt M Room Gold Edition Beard Oil -10 % M Room Shopissa ja M Room -liikkeissä.

M Room Shopissa myös muut partaöljyt sekä partabalsamit (ei vahat) -10 % syyskuun ajan. Tarjoukset voimassa 30.9.2023 asti.

Lisäksi kaikki partapalvelut M Room -liikkeissä -10 % 31.10.2023 asti. Tervetuloa hoitamaan partaa parturin penkkiin!


Katso parturin vinkit kokonaisvaltaiseen parranhoitoon täältä.