Voiko hiustenlähtöä estää tai hidastaa? – ohentuvien hiusten hoito alkaa hiuspohjasta, mutta tärkeintä on itsevarmuus!

Hiustenlähtö ja kaljuuntuminen on täysin normaalia. Sille ei tarvitse tehdä mitään, olet hyvä sellaisena kuin olet, mutta jos hiusten oheneminen tai pakeneva hiusraja vaivaavat mieltä eivätkä tunnu hyvältä, niin apujakin siihen on saatavilla. Lue tästä parturin vinkit!

Hiustenlähdön takia ei kannata stressata. Katso vinkkimme, mitä voit tehdä ennaltaehkäistäksesi tai peittääksesi ohentuvia hiuksia. Tärkein asia on, että olet itse tyytyväinen – unohda muiden mielipiteet ja pysy itsevarmana huolimatta hiuksistasi.

Lääkäriltä tehokkain apu ennaltaehkäisyyn

Ikä tuo mukanaan muutoksia hiuksiin, joillekin hyvin varhaisessa vaiheessa. Ne eivät välttämättä vaadi minkäänlaisia toimenpiteitä. Voit olla aivan tyytyväinen myös harventuneisiin hiuksiin, mikä onkin erittäin tärkeää, koska hiustenlähtöä ei tarvitse hävetä, vaikka olisit nuorikin. Jos kuitenkin haluaisit mahdollisimman tehokkaasti viivyttää hiustenlähdön etenemistä, niin kannattaa suunnata lääkäriin heti harvenemisen ensimerkkien ilmaantuessa. Hiustenlähtöön on saatavilla hidastavia hoitoja, kun vain on tarpeeksi aikaisessa vaiheessa liikkeellä.

Huomio hiuksiin ja hiuspohjaan

Tärkeää on myös muistaa pitää huolta hiuksista ja hiuspohjasta, mikä mahdollistaa terveen hiustenkasvun ja estää hiuksien liian aikaisen katkeilun. Säännöllinen hiuspohjan hieronta pitää yllä hiuspohjan toimintaa, mutta yksinään nämä eivät aina toimi ennaltaehkäisyyn, koska hiustenlähdön aikataulu on yleensä geeneissämme. Hiusten ja hiuspohjan hoitaminen voi kuitenkin estää sellaista hiustenlähtöä, joka johtuu juuri hiuspohjan ongelmista. Epäterveestä hiuspohjasta hius ei kasva niin vahvaksi kuin olisi mahdollista, ja kuka tahansa terveistä ja tuuheista hiuksista sekä ongelmattomasta hiuspohjasta haaveileva hyötyy hyvistä hoitorutiineista.

Suosittelemme hiuspohjan hyvinvointiin System 4 Bio Botanical -sarjaa sekä M Roomin Gold-sarjan Special Shampoota ja Scalp Rescueta. Tsekkaa tuotteet M Room Shopista: Bio Botanicalin isot koot -15 % 31.1.2024 asti. Myös Scalp Rescue tammikuun ajan tarjouksessa 20 € (norm. 24 €).

Terveet ja vahvat hiukset kasvavat terveestä, hyvinvoivasta hiuspohjasta. Hoida hiuspohjasi kuntoon, jotta hiustenkasvu ei esty tai heikkene hiuspohjaongelmien vuoksi.

Parturin vinkit hiuspohjan hoitoon löydät täältä.

Katso myös tee se itse -miehen 5 minuutin rentouttavat päähierontaohjeet täältä.

Hiukset ovat jo harventuneet, mutta paljas päälaki ei tunnu omalta

Kun hiukset alkavat olla jo harventuneet, eikä lääkäri enää anna toivoa uusien hiusten kasvamisesta ja hiuspohjan hoitokin on hallussa, niin saatavilla on hiustuuhenteita. Ne ovat hyvin hienojakoista kuituainesta, jota sumutetaan tai ripotellaan hiuspohjaan. Hiustenlähtöä ne eivät estä tai peitä jo täysin kaljuja kohtia, mutta ne tekevät harventuneista hiuksista tasaisesti tuuhean näköiset. Hiustuuhenteiden avulla hiukset voivat olla todella luonnollisen näköiset, kun sävy on valittu oikein ja annostelu on sopivaa. Levittäminen voi vaatia aluksi pientä harjoittelua, mutta kun sen oppii, niin lopputulos palkitsee – lisäaikaa tuuhealle tukalle! Hiustuuhenteet peseytyvät pois suihkussa, joten näiden testaaminen on täysin riskitöntä, eikä vaadi oikeastaan mitään muuta kuin vähän uskallusta.

Hiustuuhenteilla voi häivyttää karkaavaa hiusrajaa tai ohentuneita hiusalueita. Valitse hiuksillesi sopiva sävy – hiustuuhenne on helppoa sumuttaa suoraan hiuksiin juuri niin kevyesti ja huomaamattomasti kuin on tarpeen.

Hiustuuhenteet sopivat myös naisille ja peittämään ei-toivottua hiuspohjan kuultamista jakauksen kohdalta, mikä voi olla erittäin tuuheiden hiusten ongelma eikä välttämättä liity ohentuneisiin hiuksiin. Esimerkiksi kampauksissa vaalea päänahka yhdistettynä tummiin hiuksiin voi saada hiuspohjan korostumaan jakauksen kohdalta epätoivotulla tavalla. Hiustuuhenne sumutetaan tällöin juuri jakauksen kohdalle, jolloin hiuspohja ei enää kuulla läpi.

Vaalea hiuspohja näkyy tuuheissakin hiuksissa tummien hiusten läpi vähintään jakauksen kohdalta. Hiustuuhenteilla saa häivytettyä sävyeroja, jolloin hiukset näyttävät tasaisemmilta ja tuuheammilta.

Testaa kotimainen Avainlipputuote TopFiber. Nyt myös maailman suosituin hiustuuhenne Toppik – molemmat tuotesarjat löydät M Room Shopista.

Parturin kautta uutta tyyliä myös oheneville hiuksille

Kun tuntuu, että hiusten tuuheus alkaa olla hyvin epätasaista, esimerkiksi päältä harvaa ja sivuilta erittäinkin tiheää, niin parturi voi auttaa löytämään tasapainoa hiuksiin. Kerro rohkeasti parturille, että sinulle on tärkeää, että hiusten harveneminen näkyy mahdollisimman vähän, niin parturi leikkaa halutun tyylin. Ihmeitähän eivät parturitkaan voi tehdä, mutta leikkauksella voidaan aina tasoittaa hiusten tuuheuseroja eri puolilla päätä ja näin muokata kampausta haluttuun suuntaan.

Parturit eivät välttämättä hienotunteisuussyistä puhu asiakkaan hiustenlähdöstä itse, ja toisaalta asia myöskään ei ole muille niin iso, että sitä välttämättä edes muut ajattelisivat. Puhuminen parturille itseään vaivaavasta asiasta voikin auttaa huomaamaan, että ei se hiustenlähtö olekaan niin kamalaa, mitä itsekseen on ajatellut. Parturilta saat samalla myös yksilöllisiä vinkkejä hiuspohjan ja hiusten hoitoon.

Tästä lähimpään M Room -parturiin.

Voisinko olla täysin kalju?

Monia hiusten harveneminen häiritsee siinä määrin, että he päättävät ajaa kaikki hiukset kokonaan pois ja nauttia sinänsä helposta, mutta jatkuvaa ylläpitoa vaativasta tyylistä. Sileän kaljun ajeluun sopivat useimmat parranajovälineet, ja onkin kannattavaa käyttää samoja parranajotuotteita, kuten parranajosaippuaa tai läpikuultavaa parranajogeeliä, mitä käyttäisi parrankin ajamiseen. Ja halutessaan voi toki alkaa fiilistellä hiustenkasvatuksen ja parranajelun sijaan eri partatyyleillä, jos täysin karvaton pää ei ole se oma juttu.

Tärkeintä on olla tyytyväinen omissa nahoissaan ja karvoissaan – hiukset eivät ole se juttu, josta kannattaa isommin stressata tai kantaa huolta!

Hiukset eivät ole kaikilla se vahvin puoli itsestä – halutessasi fiilistele erilaisilla partatyyleillä tai jos parrankasvukaan ei ole vahvaa, niin perehdy parranajon saloihin syvemmin. Itsevarmuus pukee aina paremmin kuin yksikään hiustyyli, ja jokaiselta löytyy niitä parhaita puolia, joita voi korostaa itsevarmuuden lisäämiseksi.