Me olemme sertifioidusti ympäristövastuullisia! – Vastuullinen parturi on paras parturi

M Room haluaa olla edelläkävijä parturialalla, ja tämän vuoksi aloitimme vuonna 2020 matkan kohti Ekokompassi-sertifikaattia, joka on Suomen luonnonsuojeluliiton omistama ja auditoima ympäristövastuullisuussertifikaatti. Vuonna 2021 ansaitsimmekin sertifikaatin työstämme ympäristön huomioimisessa. Sertifikaatti kertoo siitä, että sitoudumme ympäristön huomioimiseen myös tulevaisuudessa, koska vastuullisuus on jatkuvaa parantamista ja omien toimintatapojen tarkastelua.

M Roomin oma ympäristöohjelma on hyvin käytännönläheinen ja sisältää muun muassa jätteiden oikeaoppista lajittelua, vastuullisuusviestintää, veden ja energian kulutuksen tarkkailua sekä ympäristön huomiointia materiaalihankinnoissa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tuotesarjamme tuotteet siirtyvät hiljalleen kierrätysmuovisiksi ja partureiden ohjaamista työssään huomaamaan eri toimien ympäristövaikutukset. Meillä jokainen parturi suorittaa myös oman henkilökohtaisen Ekokompassi-sertifikaatin.

Vain harva asia tapahtuu yhdessä yössä, mutta suunta on meille selvä – vastuullisuus ratkaisee. Hiilijalanjälkemme onkin laskenut Ekokompassin myötä noin 39 %:iin siitä, mitä se oli vuonna 2020. Vielä emme ole keksineet, kuinka lyhyitä hiuspätkiä voisi hyötykäyttää jatkossa, mutta sitäkin pohdimme!

Uutena ympäristötekona otamme käyttöön nyt marraskuussa verkkokaupassamme muovittoman lähetyksen, eli jatkossa kaikki M Room Shopin paketit kulkevat asiakkaille ilman muovia. Muutos tulee voimaan lähiviikkojen aikana, jonka jälkeen verkkokaupasta saamassasi paketissa ei enää ole esimerkiksi muovista teippiä tai muovitäytettä. Vastuullisten kuljetusyritysten käyttö on myös tärkeää, jotta ympäristökuormitus olisi mahdollisimman vähäinen.

Ympäristövastuullisuus luo meille kaikille hyvän huomisen. Tulevaisuus on meidän käsissämme.
Ympäristövastuullisuus luo meille kaikille hyvän huomisen. Tulevaisuus on meidän käsissämme.

Tule sinäkin vastuulliseen parturiin! Me teemme jatkuvaa vastuullisuustyötä aivan kaikkien vuoksi, jotta kaikilla on hyvä elää – ja käydä parturissa – myös tulevaisuudessa 🖤🌱

Pidetään yhdessä huolta ympäristöstämme!

Terveisin Anne Parkkonen/M Roomin Ekokompassi-vastaava


Haluamme haastaa kaikki muutkin yritykset mukaan ympäristövastuullisuuteen: tee ympäristövastuutesti Ekokompassin sivuilta, jotta näet mikä on yrityksesi nykytila ympäristön huomioimisessa!

M Roomin Ekokompassi-matkan aloituksesta voit lukea lisää täältä.