Parranhoidon lyhyt oppimäärä

Kuinka hoitaa partaa? – parranhoidon lyhyt oppimäärä #BARBERLEAKS

Naamakarvoitus: edellisenä iltana näyttää vielä ihan mukiinmenevältä, mutta aamulla herätessä näytät siltä, että olet viettänyt yösi sillan alla. Hilseilevä parranalusiho ja villisti jokaiseen ilmansuuntaan sojottava parta. Kuulostaako tutulta?

Hoida partaa erityisesti talvella, jotta parta ei kuivu ja muutu epäsiistin näköiseksi.

Partakarva on lähtökohtaisesti karkeampaa kuin muu karvoitus, ja huonolla hoidolla siitä saa hyvinkin rapsakan ja hankalahoitoisen. Sään viiletessä nämä ongelmat monesti vain pahenevat, mutta onneksi pienillä arjen hoitorutiineilla ylläpidät partasi sekä ihosi kuntoa, ja elämästäsi karvanaamana tulee huomattavasti helpompaa.

Pesu – perushygieniasta huolehtiminen hellävaraisesti

Parran pesu muutaman kerran viikossa oikeilla tuotteilla tekee hyvää. Pesuoperaatio sujuu helposti suihkun yhteydessä, eikä vaadi sen kummempaa kikkailua. Parta märäksi suihkun alla, ainetta käsiin, reipas hieronta kasvoille ja lopuksi huuhtelu.

Partashampoolla peset partasi hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

Kosteuttavat parranpesuaineet pehmentävät partakarvaa sekä helpottavat parran hallintaa. Vielä tärkeämpää on, että iho parran alla puhdistuu ja saa kosteutta. Partaa ei kannata missään nimessä pestä liian voimakkaasti pesevillä tuotteilla, kuten vartalonpesuaineella, vaikka houkutus tähän saattaakin olla suuri. Monet niistä kuivattavat herkkää kasvojen ihoa sekä partakarvoja.

Kokeile erityisesti parran pesuun suunniteltu M Room Gold Beard Wash tai koko kasvoille ja myös parralle sopiva MGroom Face Cleanser.

MGroom Face Cleanser sopii koko kasvojen pesuun ja erityisen kätevää sillä on pestä myös parta suihkukäynnin yhteydessä.

Kosteutus – parta ja iho vaativat öljyä

Partaöljy on vain puhtaasti välttämättömyys, jos haluat tulla toimeen naamakarvoituksesi kanssa. Öljy pitää ihon kunnossa sekä partakarvan pehmeämpänä. Pesun jälkeen muutama tippa partaöljyä auttaa myös parran asettumisen kannalta. Ota partaöljyä muutama tippa kämmenelle, hiero käsiin, joista sen levittäminen ja harjaaminen muualle partaan onkin helppoa. Voit kokeilla levitystä myös Instagram-tyyliin eli pipettiä apuna käyttäen levittää öljyä suoraan iholle, ja siitä hieroa partaan ja sen alle.

Testaa: M Room Gold -partaöljy on hyvän tuoksuinen ja sopii niin sängelle kuin pidemmällekin parralle.

M Room Gold -partaöljy pitää partasi pehmeänä ja suojaa myös parranalusihoa kuivumiselta.

Muotoa karvoitukseen – säännöllinen parturivisiitti on avain onneen

Ammattilaisen käsissä partasi saa siistin muodon, ja parturin jäljiltä muodon ylläpitäminen on helppoa kotona. Parran rajauksella ja muotoilulla saa aikaan ihmeitä kasvojen muodolle ja yleisilmeeseen. Jos et ole vielä antanut partaasi ammattilaisen käsiin, niin nyt on se hetki!

Kirjaa itsesi parturijonoon heti ja anna ammattilaisen muotoilla partasi: https://my.mroom.com/

Siisti partasi aina parturikäynnin yhteydessä, niin helpotat huomattavasti parran kotihoitoa ja parta pysyy aina hyvän mallisena.

Hallintaa ja viimeistelyä – partavaha muotoilun apuna

Tämä vaihe on vapaaehtoinen ja erityisesti innokkaimmille naaman sukijoille. Partavahat ja -balsamit pehmentävät partakarvaa ja auttavat sen muotoilussa. Vaikka edellisestä siistimisestä olisikin jo aikaa, saa partavahojen kanssa parran asettumaan ruotuun villimmästäkin lähtökohdasta. Partavahoja käyttäessä vähemmän on enemmän, eli pieni määrä vahaa käsiin, pyörittele sitä hetki käsissäsi ja hiero kaikkialle partaan. Kun olet saanut partavahan levitettyä tasaisesti, kammalla tai partaharjalla saat parran aseteltua muotoon.  Näillä tuotteilla saat myös helposti partaasi kiiltoa, ja se näyttää huomattavasti siistimmältä.

Kurkkaa tästä kaikki M Room Shopin partavahat ja partabalsamit.

Partaharjat ja -kammat, onko niistä apua?

Partaharjat on suunniteltu niin, että niillä saa hilseilevän ihon pois hellävaraisesti ja helposti sekä samalla parran selvitettyä muotoonsa. Voimakkaasti hilseilevän ihon voi harjata läpi ennen pesua, pesun jälkeen sekä partaöljyn lisäämisen yhteydessä. Näin pääset eroon irtoilevista ihohiutaleista ja myös partaöljyn imeytymään paremmin ihoon. Myös muut partatuotteet, kuten partavaha, on helpompi saada levitettyä parralle harjan kanssa.

Partakammat ovat pitkän parran pelastus, niillä saa avattua solmut ja takut. Partakammat ovat monesti puisia eli parta ei pääse niin herkästi sähköistymään kuin muovisilla välineillä.

Viiksien muotoiluun paras valinta on viiksikampa, joka on tarpeeksi pieni nenän ja suun välillä työskentelyyn, mutta myös partaharjat ja -kammat sopivat yleensä viiksien kampailuun.

Ethän jättäisi hiuksiasikaan harjaamatta, joten hiukankin pidemmän parran yleishoitoon partaharja on ehdoton apuväline. Partaharjaa tai -kampaa voi myös kuljettaa mukana taskussa, jonka avulla saat pidettyä parran siistinä kaikkialla. Harjaa esimerkiksi ruoan murut parrasta ruokailun jälkeen partaharjan avulla pois. Parta on komeutta lisäävä elementti vain, jos se ei näytä resuisen hoitamattomalta ja epäsiistiltä.

Partaharjat, partakammat, viiksikammat, sakset nenä-, korva- ja partakarvojen siistimiseen – you name it! Klikkaa tästä koko tarvikevalikoima parran siistimiseen.

Parta pysyy tyylikkäänä ja hyvän tuntuisena pienillä arkirutiineilla. Kokeile!

Uusissa #BARBERLEAKS-artikkeleissa parturit kertovat vinkkejä hiusten hoitoon ja muotoiluun sekä parranajoon ja parranhoitoon. Tämän parranhoitoartikkelin asiantuntijana toimi M Roomin maakouluttaja Jenni Halonen.

Kaikki parranhoitovinkit ja laajemman parranhoidon artikkelin löydät täältä.