Parranajon lyhyt oppimäärä 1-2-3 #BARBERLEAKS

Naama kiristää, parranajo on epämukavaa, ja kaula on ajon jälkeen punaisia pisteitä täynnä. Kuulostaako tutulta? Ja entäs ne ihon alle kasvaneet partakarvat! Muutamilla jutuilla saat toistuvasta parranajorutiinista vähän helpompaa, ja sen ikävät puolet jäävät kokonaan pois. Lue M Roomin parturien maakouluttajan parranajon lyhyt oppimäärä. #BARBERLEAKS

Kokeile parranajoon ja parranhoitoon M Room Gold -partatuotteita
  1. Esivalmistelu. Tiesitkö, että ennen ajoa on hyvä tehdä muutakin kuin vain kaivaa höylä ulos kaapista? Esivalmistelun ideana on saada partakarva sekä iho pehmeäksi ennen ajoa. Sauna ja kuuma suihku tekevät ihmeitä iholle ennen ajoa, mutta jos haluat lisätä ajomukavuutta entisestään tai partakarvat ovat erityisen karkeita, kannattaa käyttää lisäksi pre-shave-tuotetta ennen ajoa. Hyvänä lisänä esivalmisteluihin on ihon säännöllinen kuorinta. Kuorimalla ihoa saat ehkäistyä partakarvan sisäänpäin kasvua sekä ihon hilseilyä. Kuorinta auttaa myös hoitavien tuotteiden imeytymistä iholle, jolloin naamalle levitetystä kosteusvoiteestakin saa isoimman hyödyn.
  1. Ajon aikana käytettävät tuotteet ja välineet ovat kaiken a ja o. Halusit sitten käyttää ajoon kirkasta geeliä tai öljyä tai valmisvaahtoa tai perinteistä partasaippuaa, niin tärkeintä on, että käytät edes jotain näistä. Naaman kuiva-ajo aiheuttaa ihoärsytystä sekä sisäänpäin kasvaneita partakarvoja. Aloita ajaminen aina myötäkarvaan, jonka jälkeen voit tarvittaessa toistaa ajon vielä sivukarvaan sekä vastakarvaan. Muista, että höyläsi terä, oli se sitten moniteräinen tai yksiteräinen tai jopa perinteinen partaveitsi, ei saa olla tylsä. Tylsällä välineellä ajo repii ihoa ja partakarvaa, eli saa aikaan lähinnä kiroilua ja kaikkea muuta kuin sileän ihon. 
  1. Ajon jälkeen. Huuhdo kasvot viileällä vedellä. Tämä supistaa ihohuokosia ja puhdistaa parranajotuotteen jäämät ihosta. Pyyhkäise sen jälkeen alunakivellä läpi mahdolliset ihon nirhaumat. Monet ehkä ajattelevat olevansa valmiita tämän jälkeen, mutta tässä kohtaa kasvot tarvitsevat kuitenkin vielä tuotteen, joka sitoo kosteutta ihoon ja rauhoittaa ihoa. Perinteinen vesimäinen after shave sopii ihon rauhoittamiseen, mutta pysyvää kosteutta iho saa paremmin kosteusvoiteesta, joka sopii parranajon jälkeen käytettäväksi tai voidemaisesta after shave -tuotteesta. M Roomin monet tuotteet soveltuvat muun käytön ohessa myös after shave -tuotteeksi, jotta elämääsi ja kaappejasi ei tarvitse täyttää erilaisilla purnukoilla ja purkeilla (ellet toki näin halua). Klikkaa tästä kaikki after shave -tuotteet ja tästä M Room -kosteusvoiteet, jotka sopivat myös after shave -tuotteiksi.
Parranajon jälkeen voi tuntua hyvältä!

Vinkki! 

Jos haluat lähestyä parranajoa hiukan eri näkökulmasta, että ehkä se ei olekaan pakollinen paha, vaan jopa välineurheilua ja päivittäinen nautinto, niin verkkokaupastamme löydät myös astetta hifimmät ja tyylikkäät safety razorit, shavetet, partasudit, partasaippuat ja oheistuotteet. Kurkkaa mroomshop.com

Uusissa #BARBERLEAKS-artikkeleissa parturit kertovat vinkkejä hiusten hoitoon ja muotoiluun sekä parranajoon ja parranhoitoon. Tämän parranajoartikkelin asiantuntijana toimi M Roomin maakouluttaja Jenni Halonen.

Kaikki partavinkit löydät täältä.