Parranmuotoilun ABC

Ovatko kasvosi kapeat ja korkeat vai leveät ja matalat? Onko kasvoissa esim. pyöreyttä, jota haluat häivyttää tai luoda parralla kulmikkaamman leuan?

Säännöllinen muotoilu ja trimmaus pitävät partatyylin rentona, mutta huoliteltuna. Tässä muutama vinkki parran muotoiluun kotioloissa:

A) Arvioi lähtötilanne ja mieti tavoitteet. Mieti, mitä on mahdollista toteuttaa tällä kerralla ja mihin kohtaan kannattaa kasvattaa lisää partaa. Ole realistinen, sillä parrankasvu on todella yksilöllistä ja kasvualue sekä tiheys vaihtelevat paljonkin. Mikäli olet epävarma, kannattaa parran antaa vain kasvaa. Näin voit nähdä, miten tuuheasti partasi kasvaa tällä hetkellä. Parrankasvu saattaa olla yllättävänkin kovaa verrattuna muutama vuosi sitten tekemääsi kokeiluun. Osa partakarvoista on aina lepotilassa, eli todellisen maksimaalisen tuuheuden näet vasta noin kuukauden kasvattamisen jälkeen.

Parran linjoilla voit määrittää sen, kuinka miehekäs partasi on. Kulmat tuovat lisää särmää ja maskuliinisuutta. Jos piirteesi ovat jo terävät, voi niitä hiukan pehmentää suosimalla pehmeämpiä linjoja.

B) Toteutus. Kun olet esimerkiksi huomannut, että kasvosi ovat keskivertoa leveämmät ja haluat luoda parralla lisää kulmikkuutta kasvoihin, muotoile partasi niin, että parta luo kasvoihin lisää pituutta ja terävämpiä kulmia. Parran on hyvä olla tällöin poskilta melko litteä ja pidentyä leukaa kohden. Viisto poskiraja (Z) suupielestä ylöspäin auttaa pidentämään kasvoja vaakasuoran rajauksen sijaan. Leukaluun ja koko kasvot saa näyttämään kulmikkaammalta (= miehekkäämmältä), kun välttää rajauksissa pyöreitä muotoja ja suosii kulmikkaita muotoja myös parran alarajassa (X). Muotoiluun voit käyttää partatrimmeriä tai saksia ja halutessasi oikein skarpit rajat, tarvitset myös partaveitsen.

C) Siistit linjat ovat kaiken A ja O. Haluat varmasti huolitellun tyylin, jolloin ratkaisu löytyy selkeästä rajasta karvakasvuston ja kasvojen ihon välillä. Pidä niskahiukset siisteinä ja käytä aikaa tyylikkään kaulalinjan aikaansaamiseksi. Ota lähtökohdaksi aataminomenasi: ainakin koko sen yläpuolella oleva parta trimmataan ja alapuolella olevat karvat ajetaan kokonaan pois. Jos sinulla on todella lyhyt sänki, aataminomenasääntöä ei kannata tulkita yhtä tiukasti. Ota kuitenkin vinkistämme vaarin, koska hyvin rajattu leukalinja on todellinen game changer!

Pidä huolta parrastasi käyttämällä laadukasta partaöljyä, siistimällä säännöllisesti niskakarvat, kaula ja poskilinja sekä trimmaamalla parta sopivan pituiseksi hyvällä partatrimmerillä.

Kuulostaako loogiselta vai jäikö joku vielä vaivaamaan? Mikäli teksti kuulostaa ihan heprealta, suosittelemme ottamaan yhteyttä lähimpääm M Room -liikkeeseen, josta saat tarkemmat neuvot parran kotihoitoon ja erinomaisen aloituksen parran muotoiluun!