Parranmuotoilun ABC

Ovatko kasvosi kapeat ja korkeat vai leveät ja matalat? Onko kasvoissa esim. pyöreyttä, jota haluat häivyttää tai luoda parralla kulmikkaamman leuan?

Säännöllinen muotoilu ja trimmaus pitävät partatyylin rentona, mutta huoliteltuna. Koska parta ja viikset sijaitsevat kasvojen limakalvojen läheisyydessä, on äärimmäisen tärkeää pitää niiden siisteydestä huolta myös kotona. Tässä muutama vinkki:

A) Arvioi lähtötilanne realistisesti ja mieti tavoitteet. Mieti mitä on mahdollista toteuttaa tällä kerralla ja mihin kohtaan kannattaa kasvattaa lisää partaa. Ole realistinen, sillä parrankasvu on todella yksilöllistä ja kasvualue ja tiheys vaihtelee paljonkin. Mikäli olet epävarma, kannattaa parran kuitenkin antaa kasvaa. Vain näin voit nähdä miten tuuheasti partasi kasvaa tällä hetkellä. Parrankasvu saattaa olla yllättävänkin kovaa verrattuna muutama vuosi sitten tekemääsi kokeiluun. Aina osa parta karvoista on lepotilassa eli todellisen maksimaalisen tuuheuden näet vasta noin kuukauden kasvattamisen jälkeen aikaisintaan.

B) Toteutus. Eli kun olet huomannut esimerkiksi, että kasvosi ovat keskivertoa leveämmät ja haluat luoda parralla lisää kulmikkuutta kasvoihin, muotoile partasi niin että parta luo kasvoihin lisää pituutta ja kulmikkuutta. Parran on hyvä olla tällöin poskilta aika litteä ja pidentyä leukaa kohden. Viisto poskiraja suupielestä ylöspäin auttaa pidentämään kasvoja vaakasuoran rajauksen sijaan. Leukaluun ja koko kasvot saa näyttämään kulmikkaammalta (lue miehekkäämmältä) kun välttää rajauksissa pyöreitä muotoja ja suosii kulmikkaita muotoja myös parran alarajassa. Muotoiluun voit käyttää partatrimmeriä tai saksia ja halutessasi oikein skarpit rajat tarvitset myös partaveitsen.

C) Siistit linjat ovat kaiken A ja O. Haluat varmasti huolitellun tyylin, jolloin ratkaisu löytyy selkeästä rajasta karvakasvuston ja kasvojen ihon välillä. Pidä niskahiukset siisteinä ja käytä aikaa tyylikkään kaulalinjan aikaansaamiseksi. Ota lähtökohdaksi aataminomenasi: sen yläpuolella oleva parta trimmataan ja alapuolella olevat karvat ajetaan kokonaan pois. Jos sinulla on todella lyhyt sänki, aataminomenasääntöä ei tarvitse tulkita yhtä tiukasti. Kannattaa kuitenkin ottaa vinkistämme vaarin – hyvin rajattu leukalinja on todellinen game changer.

Pidä huolta parrastasi käyttämällä laadukasta partaöljyä, siistimällä säännöllisesti niskakarvat, kaulan ja poskilinjan, sekä trimmaamalla parran sopivan pituiseksi hyvällä partatrimmerillä.

Kuullostaako loogiselta? Mikäli teksti kuullostaa heprealta suosittelemme tsekkaamaan vinkit parranhoitoon ja kasvatukseen tästä ja ottamaan yhteyttä lähimpääm M Room -liikkeeseen, josta saat tarkemmat neuvot parran kotihoitoon!

MROOMSHOP.COM