Kotikaranteenin ABC – 3 asiaa, jotka jokaisen miehen tulisi tietää itsensä huolehtimisesta juuri nyt.

Meistä varmasti jokainen on aikaisemmin haaveillut ajasta, kun saisi mennä töihin pelkät pyjamat päällä ja painaa pipon syvälle päähän. Nyt, kun verkkarit ovat olleet jo kuukauden jalassa, alkaa mieli kaipaamaan siistimpää näkyä peilistä. Lue alapuolelta kolme varmaa vinkkiä mitä tehdä, kun Frakki-Friday alkaa kuulostamaan paremmalta kuin Casual Friday.

A) Ylläpidä normaaleja rutiineja

Kukaan ei toki odota sinun oikeasti laittavan perjantaisin frakkia päälle, mutta siisti pukeutuminen ja hiusten sekä parran laittaminen auttaa pitkälle. Kun peilistä kurkistaa pirteän näköinen kaveri, on helpompi myös todella uskoa se. Tutkijoiden mukaan rutiinit tuovat meille turvaa, tehokkuutta sekä auttavat jaksamaan paremmin myös huonoina päivinä. Laita siis hiukset ja pukeudu, sillä mitä enemmän pidät arkirutiinejasi yllä, sitä helpompi sinun on fyysisesti sekä henkisesti keskittyä tärkeisiin asioihin. Pidä huolta myös ateriarytmistäsi, äläkä lipsu naposteluun.

B) Pidä parta siistinä ja hoidettuna

Vaikka kasvojen ja parran skarppina pitäminen tuntuisi kotona turhalta, tee se silti. Parta ja viikset sijaitsevat kasvojen limakalvojen läheisyydessä, jonka vuoksi on äärimmäisen tärkeää pitää niiden hygieniasta huolta. Partaa ei kuitenkaan kannata pestä kuivattavilla perus-saippuoilla. Kun iho kuivuu parran alla, myös infektioiden riski kasvaa. Pidä huolta parrastasi pesemällä partasi partashampoolla päivittäin, käyttämällä laadukasta partaöljyä sekä siistimällä säännöllisesti niskakarvat, kaula ja poskilinja.

Lue lisää parranhoidosta täältä.

C) Kosteuta ihoasi

Suomessa iho on jatkuvasti äärimmäisellä koetuksella vaihtuvien sääolosuhteiden vuoksi. Hoitamalla ihoasi oikein parannat vastustuskykyäsi eikä komea ulkoinen olemus varmasti haittaa. Jo yhdellä tuotteella voit kosteuttaa, suojata, vähentää ikääntymisen merkkejä, vähentää ympäristön haittavaikutuksia ja tasoittaa ihosi pintaa. Jos haluat kuitenkin heittäytyä ja kokeilla miehisen ihon todellista pelastuspakettia, se tulee tässä:

  • Puhdista kasvot puhdistustuotteella aamuin illoin. Älä käytä kasvoille saippuaa, sillä se kuivattaa ihoa! Valitse omalle ihotyypillesi sopiva kasvojen puhdistusaine: emulsio, vaahto tai geeli. Hiero kasvoille kostutetulla käsillä ja huuhtele.
  • Kuori ihosi 1–2 kertaa viikossa. Kuorinta irrottaa kuolleet ihosolut, kuivan ihon ja poistaa mustapäitä. Se saa ihosi näyttämään raikkaammalta ja puhtaammalta. Kuorinta ehkäisee myös partakarvojen sisäänpäin kasvamista, joka voi aiheuttaa karvatuppien ärtymistä. Hiero tuote ihoon pyörivin liikkein ja huuhtele. Vältä herkkää silmänympärysihoa.
  • Kosteuta kasvojen iho aamuin illoin puhdistuksen jälkeen. Kosteutus on erityisen tärkeää iltaisin, sillä iho uusiutuu yön aikana. Rasvaisen tuntuisesta ihosta ei kuitenkaan tarvitse huolehtia, kun valitset mattapinnan jättävän voiteen. Huomioi, että iho silmien ympärillä on erittäin ohutta ja herkkää, ja sitä varten tarvitaan erityinen silmänympärysvoide.

Mikäli koti-grooming ei tunnu riittävältä mielen kohotukseen, suuntaa osoitteeseen ?? my.mroom.com ja anna ammattilaisten hoitaa työ puolestasi!