M Room parturi suosittelee – näin pidät parrastasi huolta

Eikö parta tunnu asettuvan millään? Lue tästä parturimme kirjoittama nopea parranhoito-opas, josta löydät ratkaisut kaikkiin yleisimpiin parta ongelmiin.

A) Siisti parran rajat. Tämä on hyvä ottaa rutiiniksi heti alussa. Parta näyttää siistille ja korostaa parhaita puoliasi, kun se on hyvin rajattu. Tämän osuuden voit hoitaa helposti parturikäynnin yhteydessä tai itse pienellä opettelulla kotona. Suosittelemme kuitenkin ensimmäistä vaihtoehtoa. ?

B) Pese parta parralle tarkoitetulla pesuaineella eli partashampoolla. Partakarva on luonnostaan paljon paksumpi ja karkeampi, joten se tarvitsee mahdollisimman hoitavan puhdistusaineen. Tavallinen shampoo tai saippua pesee parrasta sen tarvitsevat luonnolliset öljyt, jolloin parrasta tulee pörröinen ja vaikeasti hallittava. Kokeile esim. M Room -Beard Wash päivittäiseen pesuun.

C) Kosteuta, kosteuta, kosteuta! Parta ja iho parran alla kuivuu helposti varsinkin näin syysaikaan. Kuiva iho on myös alttiimpi bakteerien aiheuttamille infektioille. Levitä muutama tippa partaöljyä aina pesun jälkeen partaan ja erityisesti ihoon parran alla. Tämä vähentää kasvatusvaiheen kutinaa huomattavasti ja estää ihoa hilseilemästä kuivuuttaan.

Heti kun parta alkaa saada muutaman millin mittaa kannattaa ottaa käyttöön partabalsami. Se levitetään partaan öljyn jälkeen, jonka jälkeen parta kammataan tai harjataan. Tämä silottaa partaa ja onkin jokaisen huolitellun parran salaisuus.

Pitkään ja kuivaan partaan kannattaa kokeilla myös kahden tuotteen sekoitusta – sama vaiva, tupla teho.

M Room Beard Oil -partaöljy + M Room Beard Groomer -partabalsami.

Näillä kolmella helpolla vaiheella saat varmasti parrastasi parhaat puolet esiin, kunhan vaan maltat antaa parran kasvaa ja teet sen hoidosta rutiinin.

Myöhemmin voit halutessasi ruveta hifistelemään ja täydentää tuotevalikoimaasi esimerkiksi viiksi- ja partavahoilla. Niillä voit muotoilla partaasi ja viiksiäsi haluamaasi muotoon tai esim. tasoittaa erilaistenkasvusuuntien tuomia puolieroja pitkässä parrassa.

Tsekkaa lisää parranhoitovinkkejä Youtube -kanavaltamme: