Hääpäivän parta- ja ihonhoitovinkit

Hääpäiväsi saattaa olla yksi tärkeimmistä päivistäsi koko elämässäsi, tai ainakin kumppanillesi se on! Sinulla on kuitenkin vastuu näyttää hyvältä. Tämä on se päivä, johon kannattaa panostaa.

Alla olemme koonneet yksinkertaisia, mutta tehokkaita vinkkejä, joiden avulla pääset läpi suuren päivän. Onnea!

Kuva: Eero Kokko

Varaa itsellesi parranajo veitsellä ja ihanalla kasvohieronnalla!

Suuntaa lähimpään M Room -liikkeeseen Bestmanien kanssa perinteiselle parranajolle ennen hääpäivää. Kuumat pyyhkeet pehmittävät ihoa ja perinteinen parranajo veitsellä antaa tuloksen, jota on vaikea saavuttaa kotona. Jos hiuksia ei ole, ’veitsikalju’ on tyylikäs valinta sulhaselle. Varmista, että parturisi käyttää parranajon jälkeen kosteusvoidetta, joka rauhoittaa ja vähentää punoitusta ja ärsytystä.

Älä jätä hiusten leikkausta liian myöhään

Käy hiustenleikkauksessa muutamia päiviä ennen hääpäivää. Jos haluat varmistaa myös hääpäivän lookin, käy hääpäivän aamuna pesussa ja muotoilussa. Miehet vähättelevät usein laadukkaita shampoo- ja hoitoaineita, mutta ne ovat välttämättömiä paitsi hiusten, myös hiuspohjan hyvälle kunnolle. Ne säätelevät hiuspohjan talineritystä ja estävät kuivaa hilsettä. Jokainen tarvitsee itselleen sopivat hiusten pesu- ja hoitotuotteet. Myös hoitoaineen käyttöä suositellaan ennen kuin päänahkaa alkaa kiristää ja kutittaa. Et varmastikaan halua rasvaisia hiuksia tai hilsettä hääpäivälläsi, ethän?

Käsittele ylimääräisiä karvoja

Jos haluat tehdä vielä vähän enemmän, pyydä parturiasi vahaamaan nenä- ja korvakarvat sekä siistimään kulmakarvasi. Nämä toimenpiteet ovat yleisiä partureissa nykyään, joten kysy, jos sinulle ei niitä tarjota. M Roomit aloitti nenä- ja korvakarvojen vahauksen toukokuussa ’19.

Anna parralle vähän rakkautta 

Jos olet parrakas mies, varmista, että trimmaat parran siistiksi parturissa ennen suurta päivää. Muotoiluta partasi oikeaan muotoon ammattilaisen käsittelyssä. Lähimmän M Room -liikkeesi löydät täältä. Ammattilainen muotoilee partasi oikeaoppisesti kasvojen piirteiden mukaan. Ammattilaisen käsittelyssä partaa trimmatessa lähtee helposti ’kiloja’ naamasta. Sitten partaa pitää huoltaa suureen päivään asti. Käytä partaöljyä ja kampaa pehmentääksesi partaa.

Kiinnitä huomiota ihoon

Ihosi on suurin elin ja ansaitsee hemmottelua. Juo runsaasti vettä, jotta ihosi pysyy kosteana. Käytä kasvokuorintaa lian ja liiallisen öljyisyyden poistamiseksi. Viimeistele lopuksi ihon kosteusvoiteella. Halutessasi voit hankkia suurta päivää varten myös tuotteen, joka estää kasvojen kiiltämistä juhlien tiimellyksessä.

Puhdista ja leikkaa kynnet

Monet miehet stressaavat niin paljon puvusta, kengistä ja solmiosta, että unohtavat yksinkertaiset asiat. Kynsien leikkaaminen ja puhdistaminen ei vie paljon aikaa, mutta sillä todellakin on väliä.

Käytä partavettä oikealla tavalla

Olipa tuoksusi sitten makea tai miehekäs, niin varmista, että käytät Aftershavea tai tuoksua hääpäivänäsi. Partavesi desinfioi ihoa parranajon jälkeen ja on tuoksutyypeistä miedoin. Cologne tai EdT sen sijaan pidetään poissa kasvojen lähettyviltä. Pari suihkausta ranteen sisäpuolelle, kaulaan ja rintaan. Muista kuitenkin, ettet keuli tuoksulla edes juhlapäivänä ja muista hyvä antiperspirantti estämään hikipisaroita.

M Room on ilman ajanvarausta palveleva parturi miehille. Palveluvalikoimaamme kuuluvat kaikki parturipalvelut: Hiustenleikkaukset, partakäsittelyt ja hiustenvärjäykset, kuin myös rentouttavat hiuspohjan ja kasvojen alueen kevyet hoitokäsittelyt.