Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää partaöljyistä ja niiden käytöstä!

Viime vuosina partatrendin loppumisesta on uutisoitu jo monet kerrat. Miehet ovat kuitenkin päättäneet toisin. Vaikka parran muodot ja koko saattavat muuttua niin karvat eivät koskaan tule katoamaan miesten kasvoista kokonaan.

Miksi? Koska parta on enemmän kuin pelkästään muotia. Siihen liittyy huoltoa ja trimmausta ja tarvitset muutaman tuotteen sen huoltamiseen. Tärkein tuote parran huoltoon on kuitenkin partaöljy. 

Mikä on partaöljy?

Ensimmäiset dokumentit partaöljyistä vievät meidät muinaiseen Babylonian; kun seesaminsiemen öljyn sekoituksia käyttivät rikkaat ja vallanpitäjät antamaan parralle kiiltoa.

Nykyään partaöljyt koostuvat öljy-yhdistelmistä ja tuoksua antavista eteerisistä öljyistä. Yhdessä nämä ainesosat ovat suunniteltu parran hoitamiseksi ja kosteuttamiseksi.

Mitä partaöljy tekee?

Yksinkertaisesti sanottuna partaöljy auttaa sinua korvaamaan ihon ja parran luonnolliset öljyt, jotka pestään pois päivittäin. Partaöljyt saavat parran tuntumaan pehmeämmältä ja huolehtivat ihosta parran alla. Säännöllisen käytön avulla parran karheus ja takkuisuus häviää, joten saat parran kampautumaan paremmin ja mattaisuuden sijaan kiiltämään. Samalla säännöllinen käyttö hoitaa kuivaa ja mahdollisesti kutisevaa ihoa.

Kun partaöljy kammataan parran läpi huolellisesti, se auttaa pehmentämään karvaa, poistamaan takut ja kosteuttamaan ihosi. Muutaman säännöllisen partaöljyn tipan avulla kasvatat parran, josta viikinkikarjukin olisi ylpeä.

Partaöljyjä on nykyään tarjolla laaja valikoima. Maskuliinisia tuoksuja sekä hajusteettomia öljyjä löydät helposti MROOMSHOP.COMista. Hankkimalla useamman öljyn, voi vaihdella öljyjä niiden vaikutusten ja käyttötarpeiden mukaan. Näin huomaa öljyjen vaikutukset ja löytää suosikit eri tilanteisiin!

Miten partaöljyt auttavat kuivassa, kutisevassa ihossa

Ensimmäistä kertaa kärsivällisyytesi testataan, kun parta kasvaa ja saavutat kutittavan sängen vaiheen. Tämä tapahtuu yleensä kolmen ensimmäisen viikon aikana, mutta voi jatkua pidempäänkin.

Tähän epämiellyttävään kutinaan on kaksi syytä. Ensinnäkin parranajo katkaisee partakarvan terävästi. Nämä terät, kovat karvat ärsyttävät ihoa kasvaessaan. Tässä ei siis vain auta hätiköidä.

Toinen ja usein tiedostamaton syy tähän tuskaan on kuiva iho. Tuska syntyy, kun unohdat hoitaa ihoa parran alla. Talirauhasesta karvatuppeen erittyvä rasva leviää kasvavaan partakarvaan, jolloin iho jää osittain paitsi tottumastaan rasvamäärästä. Tämä tuntuu tässä muutosvaiheessa ihon kuivumisena.

Miten partaöljyt auttavat pääsemään eroon hilseistä ja kuivasta ihosta?

Kuiva iho näkyy pieninä valkoisina hiutaleina parrassa ja vaatteissasi. Ei ehkä ihan haluttavin mahdollinen tilanne! Helpoin tapa välttää kuivaa ihoa on levittää muutama tippa partaöljyä säännöllisesti partaan sen pehmentämiseksi sekä hieroa se myös ihoon parran alla. Partaöljyjen ja eteeristen öljyjen yhdistelmät kosteuttavat ihoasi.

Parta olisi pestävä säännöllisesti lämpimällä vedellä. Sulfaatteja sisältäviä shampoita ja hoitoaineineita on syytä välttää, jos iho tuntuu erityisen kuivalta.  Kasvojen kuorinta -tuotteeseen investointi edesauttaa osaltaan kuivan ihon hoidossa. Kuorinta-aine auttaa kuorimaan pois kuivan hilseilevän ihon parran alta ja samalla helpottaa öljyn imeytymistä ihoon.

Parran muotoilu partaöljyllä

Pehmentävien ja kosteuttavien ominaisuuksien lisäksi partaöljyllä on keskeinen rooli parran muotoilussa. Myös tämän ominaisuuden vuoksi öljyt ovat päätyneet yhä useamman partasuun kylpyhuoneen kaappiin. Öljy antaa parralle kiiltoa ja virkistävän miehekkään tuoksun. Se auttaa kesyttämään sähköisiä karvoja ja antaa hienovaraisempaa pitoa kuin balsamit ja vahat.

 

Milloin käytän partaöljyä ja kuinka sitä käytän? 

Milloin ja miten käyttää partaöljyä? Tietenkin jokaisen miehen parta on erilainen ja on enemmän kuin yksi tapa käyttää sitä.

Käyttäessäsi partaöljyä noudata muutamaa nyrkkisääntöjä. Nämä partaöljyvinkit auttavat sinua varmistamaan, että saat parhaan hyödyn valitsemastasi öljystä.

Parran pituus määrittää kuinka paljon öljyä tarvitset. Mitä pidemmäksi partasi kasvaa, sitä enemmän öljyä tarvitset.

  • Sänkiparralle levität yhden tai kaksi tippaa.
  • Jos parta on 2,5 cm-5cm pitkä, levitä 2-4 tippaa.
  • Jos parta on 7,5cm-15cm, levitä 4-6 tippaa.
  • Jos parta on yli 15cm niin voit käyttää 7 tippaa tai enemmän.

Jos käytät partaöljyä heti suihkun ja kasvojen pesun jälkeen, varmista, että partasi on kuivattu pyyhkeellä, ettei se oli aivan märkä. Öljy ei imeydy, mikäli parrassa on liikaa vettä. Öljy ja vesi eivät tunnetusti sekoitu keskenään.

Kuivaamisen jälkeen tiputa muutama tippa öljyä kämmenelle. Hiero öljyä kämmenten välissä, jotta saat vähän lämpöä siihen ennen kuin hierot sen partaan. Muista hieroa öljyä myös suoraan iholle ja partakarvojen kärkiin. Jos sinulla on pidempi parta, kampaa tai harjaa öljy tasaisesti partaan. Tee tämä päivittäin tai joka toinen päivä.

Meidän suosittelemat tuotteet

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähde: https://www.bluebeards-revenge.co.uk/blog/everything-you-need-to-know-about-beard-oils-and-how-to-use-them/