Klassiset parranajovälineet | Grooming Tuotteet Tutuksi | Osa 3

Viimeisessä parranajo-blogissamme opastimme Klassisen Parranajon Alkeet,
tänään perehdytään syvemmin tuotteisiin!

Tässä blogissa käymme lyhyesti läpi
Partahöylät, Partaterät, Partasudit sekä Parranajosaippuat!


PARTAHÖYLÄT

Höylän valinnassa tulee ottaa huomioon varren pituus, höylän paino sekä erityisesti höylän pään malli, joka määrittelee millaisen ajotuntuman höylä antaa. 

Suljettukampainen höylä on turvallisempi ja hellempi ajettava kuin avokampainen, jossa terä tulee enemmän esille, mutta siten myös mahdollistaa tarkemman ajon ja sopii paremmin paksumman partakarvan katkaisuun. 

Slant-mallisessa höylässä leikkaava pää on hieman vinossa höylän varteen nähden kääntäen terää optimaaliseen leikkauskulmaan ja saaden siten aikaan tarkkaa leikkausjälkeä. Lisäksi on säädettäviä höyliä, joissa terän hyökkäyskulmaa voi itse säätää säätömekanismin avulla miedosta aggressiiviseen ja kaikkeen siltä väliltä.

Höylän paino ja pituus vaikuttavat yksilöllisesti siihen miltä höylä tuntuu kädessä.

Höylissä käytetään useimmiten perinteistä kaksipuolista partaterää mutta joukossa on myös yhdellä terällä käytettäviä malleja, joilla ajaminen on vähintäänkin yhtä mukavaa. Joidenkin höylien paketeissa tulee mukana yksi terä, joten höylää ostaessasi muista siis ostaa myös teriä!

ImageImageImage

PARTATERÄT

Toiset partaterät vain ovat niitä kaikista terävimpiä. Samalla ne usein ovat myös aggressiivisimpia ja vähemmän anteeksiantavia toisin kuin listan alapään terät, jotka sopivat paremmin aloitteleville parran leikkaajille.

Terän valinta on aina henkilökohtainen kokemus. Toiset vain sopii paremmin toisille. Tässä on Razor Masterin listaus terävimmästä pehmeimpään ja jollakin toisella sama lista saattaisi näyttää kenties vähän erilaiselta;

Feather, Croma, Rapira, Perma Sharp, Bic, AstraMuhle, Personna, VoskhodBig Ben

Image

PARTASUDIT

Oikea parranajosaippua pesee pois partakarvasta luonnollisen rasvan helpottaen sen katkaisemista. Partasudilla saippuasta valmistetaan vaahto ja levitetään se kauttaaltaan karvojen ympärille samalla nostaen niitä pystyyn. Sudin käyttökokemukseen vaikuttaa myös sen karvaosan pituus eli lyhempi tai syvemmälle kahvaan istutettu karva on jäykempää ja siten pontevampaa, joten kannattaa valita juuri sinulle sopivan pituinen ja laatuinen suti.

Mäyränkarvasuti on erinomaisen vedenimukykynsä ansiosta suosituin, koska sillä saa vatkattua helposti hyvät vaahdot. Mäyränkarvaa luokitellaan valmistajasta riippuen kolmesta neljään laatukategoriaan, joista Silvertip on kallein ja kärjestään pehmein. Edullisemman pään mäyrät ovat karvaltaan karkeampia mutta joillekin sellainen on pelkästään hyvä asia. 
Villisiankarvasudit ovat edullinen tapa aloittaa tutustuminen märkäajoon. Karva on karkeaa ja jäykkää mutta suti vain paranee ajossa, sillä 20-30 ajokerran jälkeen karvojen päät alkavat haaroittua ja siten pehmenevät. 
Hevossudit, hybridisudit ja synteettisetsudit sijoittuvat hinnaltaan ja tuntumaltaan jonnekin villisikojen ja mäyrien välimaastoon. Karvaa on kerätty hevosen normaalin hoidon yhteydessä eli elävistä hepoista.

ImageImageImage

PARRANAJOVAAHTO

Valitse itsellesi miellyttävän tuoksuinen saippua ja vaahdota sudilla täyteläinen partavaahto.

Parranajovaahto valmistetaan parranajosaippuasta, joita on valittavissa kovia, pehmeitä crememäisiä sekä siltä väliltä olevia (Croap). Lopputulos on kaikissa kuitenkin vaahdotuksen jälkeen sama eli miellyttävä, hyväntuoksuinen, karvan katkaisua helpottava ja ihoa suojaava partavaahto. 

Herkkäihoisille on olemassa omia hajusteettomia tai miedontuoksuisia saippuoita. Karkealle, vaikeasti katkaistavalle parralle löytyy oma saippuansa. Ja mikäli ei kuulu näistä kumpaankaan ryhmään, on vapaus löytää omansa koko saippuavalikoimasta ja sen upeasta tuoksumaailmasta.

ImageImageImage

AFTER-SHAVE

Viimeisen ajokierroksen jälkeen kannattaa kasvoihin hieroa alunakiveä, joka sulkee mahdolliset pikkuhaavat ja nirhaumat sekä suojaa ja desifioi ihoa. Sen voi joko jättää kasvoille tai huuhdella pois. 

Alunakiven jälkeen suosittelemme varsinkin herkemmälle iholle käyttämään aftershavebalsamia, joka pitää ihon mukavan pehmeänä ja kosteana. Balsamit ovat hyväntuoksuisia voiteita, jotka vaihtelevat ominaisuuksiltaan, mutta perinteisesti eivät sisällä alkoholia. Ne sisältävät myös ihoa tasapainottavia ja ravitsevia ainesosia, jotka poistavat parranajon aiheuttamaa ihoärsytystä.  Balsamia hierotaan kasvoille pieni kerros parranajon jälkeen ja annetaan voiteen imeytyä. 

Perinteinen partavesi tai after shave lotion sekä monet kölninvedet palauttavat ihon luonnollisen kosteuden ja saa sen tuntumaan miellyttävältä. Partavesi rauhoittaa ihoa ja desinfioi ihoa parranajon jälkeen. Partavesiä voidaan myös käyttää mietona hajuvetenä, jonka tuoksutiivisteen osuus on 1-3%. Osa partavesistä sisältävät alkoholia, joten niiden käyttö saattaa hieman kirpaista heti parranajon jälkeen.

ImageImageImage

Trimmauksen tarpeessa?

Löydä lähin M Roomisi ja tämän hetkinen jonotustilanne!

MROOM.COM

Tarvitsetko tuotteita?

Suomen laajimman komeudenhoitoon erikoistuneen verkkokaupan löydät!

MROOMSHOP.COM