Anna lahjaksi aikaa – isänpäivän arvokkain lahja

Isänpäivä lähestyy, mutta mitä isälle lahjaksi? Moni isä ei varmasti odota lapsiltaan mitään erikoista, mutta monelle muistaminen on tärkeää. Harva lahja voittaa lasten itsetehtyjä kortteja ja halauksia, mutta antavat varmasti hyvän mielen.

Monelle vuosi 2020 on ollut erityisen rankka ja siksi hemmottelevat, omaa aikaa antavat lahjat ovat nousseet erityisen suosituiksi. Lahjan hankinnassa kannattaakin pitää mielessä aina tarpeellisuus ja persoona.

Aika on arvokkain voimavaramme

Aika on meille kaikille se korvaamattomin luonnonvara. Usein toivomme, että olisipa enemmän aikaa itselle, yhteisille hetkille tai mille tahansa, joka auttaa meitä jaksamaan. Aikaa tuntuukin riittävän enemmän annettavaksi muille, mutta harvoin itselle.

Totuus on, että meidän jokaisen tulisi opetella ottamaan enemmän aikaa niille asioille, jotka antavat meille energiaa. Vanhempana tämä on erityisen tärkeää niin oman kuin lasten hyvinvoinnin vuoksi. Jotta voimme antaa lapsillemme parhaat eväät elämään, meidän tulee pitää huolta myös itsestämme. Myös lapsen on tärkeää oppia, että oman ajan ottaminen ei ole itsekyyttä. Monet asiat, jotka saattavat näkyä vain ulospäin, tuntuvat myös kehon sisällä uutena energiana.

Usein äitienpäivälahjaksi odotetaan jotain hemmottelua, mutta yhtä lailla isäkin on sen tarpeessa. Ehkä perinteinen kasvohoito ei sovi kaikille miehille, mutta esimerkiksi lahjakortti parturiin ilahduttaa ihan varmasti! Jos mies on kokeilunhaluinen, myös vaikkapa jalkahoito tai akupunktio voisi toimia.

Isän mielenkiinnonkohteista riippuen, hän ehkä arvostaisi lippuja esimerkiksi jääkiekkopeliin, teatteriin tai leffaan. Tämä toimisi samalla myös lahjana, joka antaa isälle omaa aikaa ja ”luvan” lähteä viettämään omaa aikaa tai vapaa-iltaa kavereiden kanssa.