Anna lahjaksi aikaa – isänpäivän arvokkain lahja

Isänpäivä lähestyy, mutta mitä isälle lahjaksi? Moni isä ei varmasti odota lapsiltaan mitään erikoista, mutta monelle muistaminen on tärkeää. Harva lahja voittaa lasten itse tekemiä kortteja ja halauksia, mutta tarpeelliset lahjat antavat silti hyvän mielen.

Hemmottelevat, omaa aikaa antavat lahjat ovat nousseet erityisen suosituiksi. Lahjan hankinnassa kannattaa kuitenkin pitää mielessä aina tarve ja lahjansaajan persoona. Aineeton lahja on hyvä, jos se on mietitty lahjansaajan henkilökohtaisten mieltymysten mukaisesti.

Aika on arvokkain voimavaramme

Aika on meille kaikille se korvaamattomin omaisuus. Usein toivomme, että olisipa enemmän aikaa itselle, yhteisille hetkille tai mille tahansa, joka auttaa meitä jaksamaan. Monesti aikaa tuntuukin riittävän annettavaksi muille, mutta harvoin itselle.

Totuus on, että meidän jokaisen tulisi opetella ottamaan aikaa niille asioille, jotka antavat meille energiaa. Tämä on erityisen tärkeää niin oman kuin läheistenkin hyvinvoinnin vuoksi. Esimerkiksi antaaksemme lapsillemme parhaat eväät elämään, meidän tulee pitää huolta myös itsestämme. Monet asiat, jotka näkyvät ulospäin, tuntuvat myös kehon sisällä uutena energiana ja toisinpäin, oma hyvä olo näkyy muillekin.

Usein äitienpäivälahjaksi annetaan äideille hemmottelulahjoja, mutta yhtä lailla isäkin on hemmottelun tarpeessa. Ehkä perinteinen kasvohoito ei sovi kaikille miehille, mutta esimerkiksi lahjakortti parturiin hiustenleikkaukseen, amerikkalaiseen parranajoon tai parranmuotoiluun ilahduttaa ihan varmasti! Extraksi isälle voi valita parturissa vaikkapa pidennetyn päähieronnan, joka vie parturikäynnin uudelle tasolle. Jos mies on kokeilunhaluinen, myös vaikkapa jalkahoito tai akupunktio voisi olla hyvä, ja perinteinen hieronta toimii aina.

Isä voisi myös arvostaa lippuja esimerkiksi jääkiekkopeliin, teatteriin tai leffaan. Tämä lahja antaisi isälle yhteisen elämyskokemuksen eri sukupolvien kesken, tai arjen sankari-isä voisi saada omaa aikaa ja ”luvan” lähteä viettämään vapaa-iltaa kavereiden kanssa. Pääasia on, että lahjansaaja saa jotain, josta tykkää ja joka irrottaa hetkeksi rutiineista.

Kurkkaa M Roomin lahjavinkit isälle täältä.