Kuinka kasvattaa pidempi hiusmalli ilman rölliefektiä? Älä huoli – me tiedämme.

Miesten pidemmät hiusmallit, leukamittaisesta olkapäihin, ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuoden aikana. Eikä ihme, näyttäväthän ne hyvältä pitkään jatkuneet lyhyen Skin Fade -mallin suosion jälkeen. On helppo päättää haluta pidempi hiusmalli, mutta kuten tiedämme, muutos ei tapahdu yhdessä yössä. Moni tuote lupaa nopeuttaa hiustenkasvua, mutta totuus on, että oikeat elämäntavat tuottavat nopeammin oikeita tuloksia. On myös tärkeää muistaa, että hiustenkasvunopeus on aina yksilöllistä.

Paras tapa aloittaa hiustenkasvatusprojekti on olla kärsivällinen ja pyytää apua parturilta, joka osaa pitää hiuksesi kuosissa kasvatusprojektin eri vaiheissa. Listasimme parhaat vinkit hiusten kasvattamiseen ja kuinka näyttää hyvältä koko projektin ajan.

Varaudu käymään parturissa – jopa useammin

Kerro suoraan parturillesi, että haluat kasvattaa hiuksiasi. Mikäli tiedät jo tavoite mitankin, näytä tästä kuva parturikäynnilläsi. Ammattilainen osaa näin suhteuttaa hiustenleikkauksen kasvatustavoitteeseesi, antaen kuitenkin siistin lopputuloksen joka näyttää hyvältä myös kuukauden päästä. Kasvattaessasi hiuksiasi, on hyvä kuitenkin siistiä malli 2-3 kuukauden välein. Hiusten säännöllinen siistiminen takaa, ettei lookisi pääse rölliintymään. Myös hiusten latvoilla on tapana kuivua ja näin ollen, kun ne leikataan pois, hiuksesi näyttävät kokonaisuudessaan terveemmiltä, paksummilta ja yksinkertaisesti paremmilta.


Aloita pääliosasta

Jos lähtötilanteesi on hyvin lyhyt malli, aloita kasvatusprojekti hiusten pääliosan kasvattamisesta. Tänä aikana voit vielä huoletta pitää sivut ja pään takaosan suhteellisen lyhyenä. Mikäli päätät kasvattaa koko kuontaloa kertaiskusta, look saattaa lähteä Mc Gyverin tyyliä kohti nopeasti. Kun pääliosuuden hiusten mitta alkaa lähentymään 7 cm, on hyvä aika alkaa kasvattamaan pikkuhiljaa myös sivu -ja takaosaa. Parturisi osaa neuvoa sinua tämän kipukohdan yli.


Vähennä pesukertoja

Hius kasvaa keskimäärin 1 cm kuukaudessa eli 12 cm vuodessa. Tämä tarkoittaa, että jos lähtötasosi on verrattavissa lyhyeen malliin, kuten Buzz Cuttiin, kasvatusprojekti voi viedä jopa vuoden. Tämän vuoksi on äärimmäisen tärkeää jutella parturin kanssa, millä tuotteilla hoidat hiuksiasi tämän ajan. Lyhyt hius näyttää lähes aina terveeltä, koska se on aina tuoretta kasvua, eikä se ole vaurioitunut auringosta tai hiustenkäsittelystä. Jotta pidempi tukka näyttäisi yhtä terveeltä kuin lyhyt, tarvitset oikeat tuotteet ja säännölliset parturikäynnit, jotta malli pysyy siistinä ja saat hoidettua kuontalosi oikein myös kotona.


Pesukertojen harventaminen on yksi tärkeimmistä tavoista olla rasittamatta kasvavaa hiusta liikaa. Tämä voi tuntua oudolta aluksi, mutta hiuksesi ja päänahka kiittävät jälkeenpäin. Jos hiuspohja tuntuu rasvoittuvan nopeasti, käytä ensiapuna kuivashampoota. Sen avulla voit skipata helposti yhden pesupäivän. Tämä tuote on pidemmän hiuksen pelastaja kiireisinä aamuina.

Ps. Parturikäynneistä kannattaa ottaa aina kaikki ilo irti. Valitse M Relax -pidennetty päähieronta tai M Booster, joka stimuloi hiuspohjan pintaverenkiertoa edistäen terveiden hiusten kasvua.