Viisi tämän hetken kuuminta partatrendiä – kesä 2020

Keväällä kotona vietetty aika on saanut monet miehet kokeilun haluisiksi uuden partatyylin suhteen. Nyt onkin hyvä aika kerrata viisi tämän hetken kuuminta partatrendiä. Joko sinä olet kokeillut näitä?

Sänki (Stubble)

Ennen 30-luvulla sänki oli merkki laiskuudesta, jonka teräfirmat kehittelivät, jotta miehet ajaisivat useammin partaansa. Nykyään sänki on hyvä välimuoto ajellun ja täysparran välillä. Lisäksi se sopii monen hiustyylin kanssa hyvin yhteen. Tyyli on helppo toteuttaa. Anna parran kasvaa ja siisti rajat. Muista kuitenkin, että pitää sänki tyylikkään lyhyenä.

Ihoa sängen alla on silti hyvä kosteuttaa kosteusvoiteella, kosteuttavalla suihkeella tai talvisin tipalla partaöljyä.

Pukinparta (Goatee)

Tämä tyyli koostuu viiksistä ja parrasta leuassa. Viikset ja parta voivat myös yhdistyä, jolloin ne kehystävät suun. Tyyli on helppo ylläpitää, sillä poskia voi ajella helposti myös kotonakin. Hyvä malli, mikäli partaa ei juuri kasva poskille tai parran rajat ovat luonnostaan epätasaiset. Pukinparta toimii niin lyhyenä kuin pitkänäkin versiona ja se kaventaa käyttäjänsä kasvoja.

Poskiin kannattaa ajon jälkeen sipaista kosteusvoidetta. Viiksiä voi muotoilla viiksivahalla. Pidempää pukinpartaa kannattaa myös öljytä partaöljyllä.

Viiksiparta (The Beardtache)

 Oiva valinta viiksien ystäville tai niille, joilla viikset kasvavat loistavasti, mutta parta ei niinkään. Myös sopivan kevyt partamalli kesään!

Viikset kannattaa kammata pienellä viiksi kammalla, jotta ne näyttävät siisteiltä. Muotoa voi avittaa partaöljyllä ja viiksivahalla.

Lyhyt parta

Lyhyt parta on kevyempi kuin täysipitkä parta, mikä tekee siitä oivan kesäparran. Nyt lyhyt parta saa rajoista olla hieman ylikasvanutkin, liekö vallitsevalla tilanteella vaikutusta myös rennompaan partatyyliin. 

Jo hieman pidempää partaa kannattaa ehdottomasti öljytä partaöljyllä, jotta se näyttää siistiltä ja terveeltä. 

Pitkä parta

Täysparta on aina näyttävän näköinen, mutta myös isomman kasvatustyön takana, mikä varmasti kerää kunnioitusta muilta partahemmoilta. Pitkä parta on nykyään hyväksytty monessakin eri kulttuurissa, mutta siitä on pidettävä huolta. Suttuinen parta mielletään edelleen hieman epäsiistiksi. 

Pidempää partaa kannattaa öljyämisen lisäksi myös pestä parranpesuaineella, sillä parta on altis niin ruuan murusille kuin ilman saasteillekin. Partaa kannattaa harjata asiaan kuuluvalla harjalla tai kammalla. Pitkän parran muotoilulla ja leikkauksella on iso vaikutus kasvojen muotoon. 

Mikäli pohdit suurempaa muodonmuutosta partasi suhteen, suosittelemme kääntymään ammattilaisen puoleen. Klikkaa itsesi etänä parturin penkkiin My M Roomin kautta, tästä.