Opas Miesten Hiusten Muotoiluun

Tervetuloa!

Täältä löydät kaiken tarvittavan menestyksekkääseen hiusten muotoiluun!
Halutessasi voit skipata tekstiosuuden ja napata vinkit seitsemästä video-tutoriaalista artikkelin ala-osassa!

1. ALOITA PUHTAALLA PÄÄLLÄ

Pese hiuksesi hoitavalla shampoolla ja viimeistele hoitoaineella (hoitoaine helpottaa muotoilussa).
Kuivaa pyyhkeellä, hiukset saavat jäädä hieman kosteiksi, kosteus auttaa muotoilussa ja hiukset ”tottelevat” helpommin.

2. VALMISTELE!

Mikäli hiuksesi ovat ”itsepäiset” ja sinulla on vaikeuksia saada niitä haluttuun muotoon, seuraavat työkalut todennäköisesti tekevät taistelustasi voittoisan:

Rakennesuihke: suihkuta tasaisesti läpi hiuksien, tämä antaa hiuksille tukevuutta ja karheutta.

Muotoilu hiustenkuivaajalla: kampaa ja ohjaa hiuksiasi haluttuun muotoon hiustenkuivaajan avulla. Älä käytä liikaa lämpöä jotta et polta päänahkaasi, älä myöskään kuivaa hiuksia ”loppuun asti”, kuten sanottu; kostea hius on helpompi muotoilla.

3. VALITSE OIKEA MUOTOILU-TUOTE

Tässä nopea kertaus yleisimmistä tuotteista:

Mattavahat sopivat kaikille, mutta erityisesti pohjoismaiset hennot hiukset näyttävät parhaalta mattasia tuotteita käytettäessä.

Kuituvahat saavat myös aikaan mattaisen lopputuloksen, mutta niihin on lisätty kuitua antamaan lisää pitoa, tuomaan lisää vahvuutta ja helpottamaan tarkempaa muotoilua.

Perinteiset pomadet muistetaan voidemaisena hiusmuotoiluaineina, jotka sopivat huolitelluille hiustyyleille sekä saavat aikaan rasvaisen, uudelleen muovailtavan ja kiiltävän lopputuloksen. Niiden valmistuksen juuret juurtavat jo pitkälle 1900-luvun alkupuolelle, mutta ne ovat tehneet viime vuosina uutta tulemista vintage hiustyylien muotoiluun.

Modernit vesiliukoiset pomadet eroavat huomattavasti rakenteeltaan perinteisistä pomadeista. Niitä voidaan käyttää samanlaisiin stailauksiin tai hieman rennompiin lopputuloksiin vaikka ne ovat kevytrakenteisempia, helppokäyttöisempiä ja peseytyvät helpommin pois hiuksista. Lopputulos ei kuitenkaan ole yhtä rasvainen tai pitkäkestoinen kuin perinteisillä öljypohjaisilla pomadeilla stailatut kampaukset. Molempia pomadeja käyttävä tarvitsee kuitenkin kampauksensa viimeistelyyn kamman sekä rakennesuihkeen helpottamaan muotoilua.

Geelit saavat aikaan kiiltävän ja kovan pinnan hiukseen. Pomadeista poiketen ne eivät tee kampauksesta uudelleen muotoiltavaa, vaan kampauksesta tulee jäykkä ja kovettunut. Geelit sopivat erityisesti all behind tyyleihin ja astetta viimeistellympään lookkiin. Täydellinen tuote esimerkiksi tärkeisiin juhlapäiviin!

4. TUOTTEEN LEVITYS

Annostele pieni määrä tuotetta kämmenellesi (yleensä less is more), hiero käsiäsi yhteen reilut 10 sekuntia ja levitä tuote hiuksiisi tyvestä latvaan asti, älä yritä muotoilla hiuksia vielä tässä vaihessa.

5. MUOTOILE!

Nyt päästään itse asiaan!
Jos olet tehnyt aiemmat kohdat onnistuneesti ja valinnut oikean tuotteen, muotoilun tulisi olla helppoa kuin klassinen parranajo!

Aloita hiustesi muotoilu juuri sinulle oikeaan suuntaan, tiedosta kumpaan suuntaa hiuksesi taipuvat (oli kyse sitten taakse- tai eteenpäin taivutetusta tyylistä). Luonnollista kasvusuuntaa on hyvä kysyä parturiltasi ja keskustella sinulle sopivista hiustyyleistä!

Yleisin virhe hiusten muotoilussa on taistella luonnollisia kasvusuuntia vastaan, on helpompaa mennä hiustesi ehdoilla kuin tavoitella kuvan tarkkaa kopiota vaikkapa David Beckhamin hiustyylistä, monesti myös hieman pidemmät hiukset mahdollistavat enemmän mahdollisuuksia eri tyyleihin!

Mikäli hiuksesi taistelevat tuotetta vastaan, kokeile lisätä pieni määrä tuotetta tai käytä rakennesuihketta sekä hiustenkuivaajaa apunasi, harjoitus tekee mestarin!

6. VIIMEISTELE!

Viimeistele hiuslakalla, suihkuta tarpeeksi kaukaa ja tasaisesti läpi hiuksien.
Pro-tip: tee varovaisia täsmä-iskuja hiuslakalla mikäli yksittäiset hiukset tuottavat päänvaivaa.


TARVITSETKO TUOTTEITA?
TARVITSETKO TUOTTEITA?
LISÄÄ VINKKEJÄ TYYLISTÄ MENESTYKSEEN!