Grooming Tuotteet Tutuksi | Osa 1 | Partaöljyt

Partaöljy on ensimmäinen parranhoitotuote johon parrankasvattajan tulisi tutustua.

Öljyn käyttö on hyvä aloittaa jo parin ensimmäisen parrankasvatusviikon aikana tai heti kun parta on kasvanut siihen mittaan, että se alkaa kutittaa ikävästi.

Partaöljyn perimmäinen tarkoitus on toimia hoitoaineena, joka suojaa, ravitsee ja kosteuttaa partakarvaa sekä erityisesti parran alaista ihoa.
Öljytty iho ja parta ei kutise eikä hilseile.

Öljy tekee myös parrasta nuorekkaamman ja huolitellumman näköisen pitämällä yksittäin sojottavat karvat kurissa, mutta pidemmän parran stailaukseen kannattaa öljyn lisäksi hankkia myös balsami tai vaha.

ImageImageImage

Useimmat partaöljyt ovat yhdistelmiä luonnollisia öljyjä ja hajusteita, jotka saavat parran tuoksumaan ja tuntumaan miellyttävälle. Öljy imeytyy syvälle karvatuppiin ja ihon pinnalle jättäen partaan öljystä riippuen välillä hyvinkin pitkäkestoisen tuoksun. 

Eri öljy-yhdisteillä on myös kirjo erilaisia hoitavia ominaisuuksia, joihin kannattaa tutustua tarkemmin kun valitsee itselleen sopivaa partaöljyä. Esimerkiksi: Akneiholle kannattaa valita öljy, joka sisältää sitrusöljyä , erityisen kutiavalle ja hilseilevälle iholle sopii parhaiten paksumpi öljy tai eteeristen öljyjen yhdiste, hajusteherkän kannattaa valita hajusteeton öljy , lisää kiiltoa ja kosteutta partaan saa runsaan määrän laadukkaita öljyjä kuten arganöljyä sekä E-vitaminia sisältävällä yhdisteellä. 

Manteliöjy auttaa karvaa suoristumaan ja pehmenemään helpommin. Jojoba- ja castoröljyä sisältävät partaöljyt edesauttavat parran kasvua tekemällä ihosta terveemmän kasvuympäristön.

Öljyä kannattaa lisätä aamulla puhtaaseen ja hieman kosteaan partaan. Partaharja on erinomainen työväline öljyn levittämiseen syvälle parran juureen samalla, kun suoristaa partakarvoja. Öljyä kannattaa lisätä maltillisesti mutta yleinen sääntö on, että keskipitkään partaan kannattaa lisätä 4-8 tippaa öljyä.

Kiitos kun luit!
Tässä vielä videotutoriaalit parranhoitoon ja -stailaamiseen!

Tarvitsetko tuotteita?

Suomen laajimman komeudenhoitoon erikoistuneen verkkokaupan löydät:

MROOMSHOP.COM

Trimmauksen tarpeessa?

Löydä lähin M Roomisi ja tämän hetkinen jonotustilanne!

MROOM.COM